top of page

Het Brabants Landschap

Het Brabants Landschap is een recent project waarmee ik eind 2022 ben gestart.

 

De natuur in het Brabantse landschap is bijzonder. Bestaande uit bossen, vennen, zandverstuivingen, rivierengebied, kleipolders, stuifduinen, veengebieden, moeras en heidevelden. Deze gebieden zijn divers en uitbundig. Elk gebied staat bekend om specifieke flora en fauna die hier goed gedijen.

 

Als Brabantse kunstenaar die de natuur als grootste inspiratiebron gebruikt, ben ik mij heel bewust van de diversiteit van de natuur in onze provincie.

Hoe meer we in aanraking komen met de natuur hoe meer we ons bewust worden van het belang van de natuur in ons leven. Onderwerpen als natuurbescherming, duurzaamheid en klimaatbestendig leven staan hoog op de agenda van onze provincie. Door middel van dit beeldend onderzoek wil ik de natuur in het Brabantse landschap een podium geven en hierdoor de aandacht voor deze onderwerpen vergroten.

In dit project onderzoek en bezoek ik 9 verschillende natuurgebieden in Brabants. In totaal zullen er 9 grote afdrukken (1 x 1.60 meter) ontstaan die staan voor de diverse landschappen in onze provincie.

Dit project komt tot stand door een subsidie van Gemeente 's-Hertogenbosch.

thumbnail_IMG20230505094705.jpg
bottom of page