Waarom ik creëer

 

Mijn naam is Sarah en ik geloof in een wereld waarin we ons realiseren dat het onmaakbare ons grootste levensgeluk is.

 

We willen dit, dat en...altijd meer. We werken via een concrete route naar grootste doelen en eenmaal behaald gaan we weer verder naar de volgende. 

 

En ik vind dat jammer want we hebben allemaal onderweg van A naar B wel eens gehad dat we afdwalen met onze gedachten en dat er juist terwijl je je in die zone bevindt mooie ideeën en bijzondere inzichten naar boven komen. Hierdoor kunnen we zien in plaats van kijken, ontdekken in plaats van enkel te observeren en veranderd bestaan in 'je bent hier'.

 

En daarom creëer ik kunst, ontstaan vanuit een kinderlijke onbevangenheid verwonder ik en geef ik deze ervaringen vorm.

De natuur daagt mij uit om te dwalen en te ontdekken.

Er zijn geen rechte bospaadjes. Ze kronkelen, leiden tot een weidse vallei of krachtige bergtop. Kunst helpt mij om zichtbaar te maken wat ik ervaar. Grafiek heeft iets magisch. Je legt materiaal op een basale manier vast. Dit kan je sturen tot een bepaald moment en dan laat je los. Op dat moment doet de etspers iets wat je je niet van te voren kan inbeelden, het maakt een afdruk, jouw afdruk van de wereld. Deze afdruk wordt een indruk. Een indruk voor jou maar ook voor vele anderen. 

 

Ik probeer mensen met mijn indrukken te inspireren en aan te zetten tot dwalen. Te beseffen dat er veel kracht schuilt in het onderweg zijn. Zodat hetgeen ik op deze wereld achterlaat mensen bemoedigd tot het bewandelen van deze kronkelige bospaadjes.

 

Bewonder de wereld door de ogen van een kind, door jouw ogen, want dat kind zal altijd in je blijven zitten.

 

Sarah van Rossem