IMG20210707142216.jpg

Kunstenaar in de klas - Een nieuwe wereld

Gefascineerd door de diversiteit in landschap ben ik wekelijks in mijn atelier aan het werk om inspiratie van de natuur om te zetten naar kunstwerken.

 

Van voettochten door de ruige en afgelegen Himalaya naar snorkel ervaringen in het caribisch gebied of kilometers ver kijken in de de uitgestrekte eindeloze zandvlaktes van Zuid-Amerika en van alles ertussenin. De natuur is verrassend, bijzonder, soms zelfs microscopisch klein en tegelijkertijd angstaanjagend groot. 

 

In de workshop Een nieuwe wereld gaan leerlingen onderzoeken hoe de natuur eruit ziet. We bekijken texturen, tekenen structuren, scheuren berggebieden, krassen oerbossen, creëren diepe zeeën en componeren allerlei elementen tot...een nieuwe wereld.

 

Deze zelf gecreëerde wereld wordt een grootbeeld negatief wat de basis vormt voor het eindwerk, een cyanotypie kunstwerk. Cyanotypie is een fotografische techniek uit 1842 waarbij na blootstelling aan UV licht en ontwikkeling een blauwe afdruk ontstaat. 

Voor deze techniek hebben we geen donkere kamer nodig. Ook werken we niet met schadelijke middelen. Het lokaal dient wel een digiboard, wasbak en een stopcontact te hebben.


Een nieuwe wereld daagt leerlingen uit om te denken buiten de lijntjes. Cyanotypie is een vorm van fotografie en geeft veel mogelijkheden om te experimenteren en biedt alle ruimte om op kunstzinnige wijze toe te passen. Het zelf ontwikkelen van beeld wordt veelal geassocieerd met toveren en is een magisch moment in de workshop. De workshop stimuleert de onderzoekende houding en de nieuwsgierige blik van de leerling. Leren kijken en daardoor zien is een belangrijk element in deze workshop. De leerling werkt procesgericht en krijgt tevens een inkijkje in het werk en denkproces van een kunstenaar.

Naast beeldend kunstenaar ben ik tevens docent beeldende kunst en weet ik leerlingen te enthousiasmeren en te stimuleren in hun creatieve werk en denkproces.

Workshop "Een nieuwe wereld" 

Tijdsduur: 2,5 uur 

Kosten: afhankelijk van groepsgrootte en aantal klassen

Nieuwsgierig geworden? Bekijk voor een sfeerimpressie bovenstaande video.

Vraag vrijblijvend een offerte aan sarahvrossem@hotmail.com

IMG20210505125853.jpg
IMG20210707115826.jpg
IMG20210505124935.jpg